Google unveil London’s quirkiest office space

Google redesign unique London office space.

Search engine’s headquarters in Victoria see the fourth floor turned into extraordinary work place.

Search engine masters Google have completely revamped the fourth floor of their London headquarters.

The company have allowed their engineers, who are all based on the fourth floor, to design every aspect of the project in the London Victoria office space. The results have revealed a work area that resembles a completely different technological age to stereotypical office space.

The floor boasts four restaurants including tapas and sushi and a coffee lab which features 19 different blends of coffee that are free of charge to staff – all of this is aimed to get optimum performance out of the fourth floor workers. Unlike other traditional office space, Google’s L4 has computer games, a pool table and a music room where staff can record their own songs and some of the walls are made entirely of whiteboards so that the engineers are able to jot down any thoughts as soon as they think of them.

The interior of the office space is a complete contrast to the exterior as Google’s headquarters are based in one of Victoria’s most traditional looking buildings and the floor itself is nothing like the usual office space décor of a brown desk with a computer and a phone.

Of the redevelopment of the floor, Google UK’s Engineering Director, David Singleton said: “Google has always believed that inspiring environments create inspired ideas. Our engineers come up with these brilliant ideas, so we figured they’d want to design their perfect office space.”

Strangely, the project has seen a park become the centre piece of the office which has deck chairs for added effect – the aim of this is to make the workers feel relaxed and comfortable.

The complete fourth floor overhaul was led by Android’s Lead Designer Henrique Penha who said: “It’s about function, making it better for the engineers day to day, and how we go about creating, inventing and building – we wanted to give it a ‘Googley’ feel.

“Making it feel like it’s not an office was part of the brief. The meeting rooms have sofas, making them more laid- back. Forcing people to sit differently can help them to think differently.”

Author: Amy Edwards | | 1 Comment

Blog Archive